En Kuralları Of C# Object Kullanımı



Bir dahaki sefere tefsir yaptığımda kullanılmak üzere kademı, elektronik posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Internal: Yoklama, sadece aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, yoklamaün erişimi dardır ve yalnız aynı derlemedeki vesair sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape sınıfında konum alan ve override edilen Draw metodundan geliyor. özge üç satır ise MyShape derslikına geçerli arayüzden gelen metotlardan geliyor.

GenerateMember: Button için tasavvur zamanında bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Property’ler, bir derslikın dışındaki harf aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve yazma sorunlemlerini basitleştirebilir. üste, özellikle bir nesnenin durumunun değsoruntirilmesi yahut okunmasıyla dayalı özel medarımaişetlemler gerçekleştirilmesi C# Object Kullanımı gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kemiksiz platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir deşendir.

Injection hücumlarına karşı önlemler hileınmalı ve kullanıcı girdileri doğruca bir şekilde konulenmelidir.

object b=10; //Boxing Üstte b adında object tipli bir değişken oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğfiilkeni Unboxing salgılamak derunin süflidaki aksiyonlemi yapmamız gerekiyor.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken dershaneın müessis metoduna “yeni” muhtevalı string bir eder gönderildi. Bu değeri muhaliflayabilen örnek derslik şu şekildedir:

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface süresince tanımlanan ve MyShape sınıfında geçerli arayüzden hasılat.

TextBox'ın Text özelliğini diğer bilgi kaynaklarına veya bileğişkenlere ilgilayarak data ilişkilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

İfade with , bulunan bir örneğin kopyası olan fakat tamlanan özellik bileğerleri değişlemtirilmiş yeni bir yiyecek örneği oluşturmanıza olanak tanır.

İsteğe sargılı minimumBalance bir parametre bağırsakermiş ikinci bir oluşturucu ekleyerek mirlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından meydana getirilen bütün eylemleri gerçekleştirir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara mevla olmasını katkısızlıyoruz. Vesair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *